Vakantiecentrum De Ullingse Bergen


Vakantiecentrum De Ullingse Bergen in Sint Anthonis zet volop in op duurzaamheid, en wij zijn trots hieraan bij te dragen. Ons team heeft een innovatieve solar carport geïnstalleerd die niet alleen beschutting biedt voor de auto’s van gasten, maar ook groene energie opwekt. Deze carport levert naar verwachting jaarlijks maar liefst 120.000 kWh aan duurzame stroom, waarmee een groot deel van het vakantiecentrum wordt voorzien van energie.

De opgewekte energie wordt beheerd door de slimme software van Abiks, die zorgt voor een efficiënte verdeling naar verschillende belangrijke onderdelen van het park. Zo wordt de energie gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen via zes TeltoCharge laadpalen, maar ook voor het voeden van een 200 kW accu, de koelcel, het zwembad, en diverse boilers. Zelfs de woningen op het terrein worden op een slimme manier van stroom voorzien. Dit alles wordt ondersteund door krachtige Growatt-omvormers, die de opgewekte zonne-energie omzetten in bruikbare elektriciteit.

Dankzij deze integratie van innovatieve technologieën en duurzame energieoplossingen, maakt De Ullingse Bergen een belangrijke stap richting een groenere toekomst. Het project is een mooi voorbeeld van hoe moderne technieken en milieubewustzijn elkaar versterken.

 

Lees ook: